In Memoriam: Harry Mons

Harry Mons wist al een tijdje dat hij de wedstrijd niet meer kon winnen, toch heeft hij gedurende een lange periode de strijd aangegaan tegen een ongeneeslijk ziekte. Nu in 2024 vond hij het genoeg. De trieste werkelijkheid was daar. Harry was een liefhebber ook van het straatkaatsen op de Lanen. Als het even kon was hij erbij en hoe. Bloedfanatiek haalde hij altijd het uiterste uit zijn eigen kunnen en dat van het partuur. De bekroning was er in 2014 toen hij samen met Dylan Drent en Chris Outhuijse de winst pakte!

Chris Outhuijse – Dylan Drent – Harry Mons

Het lanenavontuur begon in 2005 toen hij voor het eerst meedeed in het partuur met Marcel Monsma en Raymond Hofstede in groep 2. Helaas kwam dit mooie partuur niet verder als de 2e omloop. Ook in de opvolgende jaren strandde Harry vaak in de eerste omlopen ondanks uitstekende maten zoals Hilko Mulder, Marco Lautenbach, Brian Zeilmaker, Sven Helvrich en Marcel Monsma.

Zoals gezegd viel alles op zijn plek in 2014 in groep 2. Het lot was gunstig gezind en de vorm was goed. Dylan Drent en Chris Outhuijse speelden het spel ook goed en er was die bekende klik in het partuur, dat in opvallend roze gekleed was. In de finale wonnen ze het van Erik de Groot, Brian Zeilmaker en Kees van der Schoot. Het werd een zinderende finale, die beslist werd in het voordeel van het partuur van Harry op 5-5 en 6-4. Een finale die we nooit meer zullen vergeten.  

Met wisselend succes liep Harry de opvolgende jaren door, nogmaals met onder meer goede maten zoals Chris Outhuijse, Ruurd Pijpker, Laurens Looijenga, Jelmer van der Meer. In het laatste jaar voor corona, ook de laatste deelname van Harry aan het Lanenkaatsen pakte hij de 3e prijs met Allard Hoekstra en Marten Bergsma.

We zullen Harry gaan missen op de Lanen als geweldige kaatser maar ook als persoonlijkheid!

We wensen familie en vrienden veel sterkte toe!

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com