Aanmelding van start voor jubileumeditie 75 jaar Lanenkaatsen (10-15 juni)

In het afgelopen jaar hebben we al regelmatig stil gestaan bij het bijzondere jubileum dat het Lanenkaatsen in 2024 viert. Al 75 jaar lang wordt er met de zachte bal gekaatst op de Lanen in Harlingen. De rijke historie is in tekst en beeld vastgelegd in het jubileumboek dat verkrijgbaar is in de boekhandels en via deze link Ook de voorbereidingen op deze bijzondere Lanenkaatsen editie zijn al weer in volle gang. Er is een jubileumcommissie in het leven geroepen om een aantrekkelijk programma te realiseren waarin naast al het goeds van nu ook oude elementen terugkeren.

Meld je hier direct aan!

Lanenkaatsen van maandag 10 tot en met zaterdag 15 juni!

Voor het eerst in de historie zal het Lanenkaatsen 6 dagen duren in plaats van 5. Er wordt gekaatst van maandag 10 juni tot en met zaterdag 15 juni, tijdens de Harlinger Feestweek! De finales vinden dan niet op vrijdagavond plaats maar op de zaterdagmiddag. De cijfers laten zien dat een jubileumjaar extra deelnemers trekt, komt nog eens bij dat dit jaar ook de “gemeentepartij” terugkeert in het programma, waarin prominente genodigde kaatsers van 6 dorpen en steden het tegen elkaar opnemen met de zachte bal op de Lanen! De gemeentepartij stond in de jaren ’70. ’80 en ’90 ook op het programma.

Aangepast programma
Daarnaast zullen de reguliere groepen zoals de afgelopen jaren in stand blijven. Het programma is iets anders opgezet. We hebben een evenwichtige indeling gemaakt over de week waarin we zoveel mogelijk belangen hebben gewogen. De groepen 1. (11-16) 2. (17-35) kaatsen de eerste omloop op de maandag. Groep 2 kaatst de 2e omloop op dinsdag. Ook de groepen 3. (36-49) en 5. (Dames 11-35) gaan de los met de 1e omloop. Op de woensdag kaatst groep 1 het vervolg en gaan de groepen 4. (50-59) en 6. (60+) los. Ook de gemeentepartij vind op de woensdagavond plaats in een poulesysteem van 2x 3 parturen. Op de donderdagmiddag organiseren we het schoolkaatsen op de Lanen. De scholen zijn inmiddels aangeschreven. Op de donderdagavond start dan ook groep 7: (Dames 36 jaar en ouder) daarnaast veel 2e en 3e omlooppartijen in de groepen 2 tot en met 6. Op de vrijdagavond 3e / 4e omlooppartijen / halve finales en op zaterdagmiddag vanaf 13:00 uur de finales in alle klassen, ook de gemeentepartij. Het programma is onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden.

bekijk hier het programma (onder voorbehoud)

Inschrijving van start
Inschrijven is vanaf nu weer mogelijk. Het deelnameformulier op de website is weer geopend. Ook liggen de inschrijflijsten bij Kamsma klaar, dus alle mogelijkheden om er weer bij te zijn als Lanenkaatsenliefhebber. We zouden het geweldig vinden om ook weer wat oud-deelnemers actief terug te zien op de Lanen bij deze speciale editie. Je kunt ook dit jaar de betaling verrichten met Ideal. Aansluitend op de aanmelding heb je de mogelijkheid om een bankbetaling van 5 euro te verrichten. Als alternatief kun je nog steeds in de studio op de Lanen betalen, maar het is wellicht makkelijk om dit al via Ideal geregeld te hebben.

We zien er naar uit om jullie in juni weer in actie te zien op de Lanen. Schroom niet om deel te nemen want het Lanenkaatsen is voor iedereen. De jeugd van 11-16 jaar heeft weer kans om de eerste lanentitel binnen te halen en gehuldigd te worden op het bordes van de harmonie. Er zijn mooie prijzen in de vorm van Harlinger Aardewerk, luxe prijzen en bijprijzen van de lokale bedrijven te verdienen. Groep 2 (17-35) is een mooie mix fanatieke sportievelingen en toppers uit de regio. Voor iedereen kans! Groep 3 (36-49) en 4 (50-59) liefhebbers van het kaatsspel met de nodige ervaring en geslepenheid met het straatkaatsen, maar we vinden het ook leuk als je als nieuwkomer je geluk komt beproeven. Het kan zomaar een onvergetelijke ervaring worden. Ook de 60+ kaatsers zijn nog volop actief en laten nog mooi kaatsen zien. Er zijn nog steeds 60+ers die een keer die eerste prijs willen halen, zodat ze in de eregalerij een plekje krijgen. Het zou mooi zijn als ook de dames de weg naar de Lanen weer weten vinden, zodat we in 2 groepen 5 (11-35) en 7 (36+) kunnen starten!

Het comité is al weer druk in voorbereiding om er een prachtige 73e editie van te maken! Vergunningen zijn geregeld, sponsors zijn aangeschreven en hebben al weer mooie bijdragen geleverd. Daarnaast komt er net zoals vroeger een fiets in de verloting, beschikbaar gesteld door Rijwielhandel Jelle Dijkstra en Comité Lanenkaatsen ter waarde van €500,- Er wordt achter de schermen ook druk gewerkt aan een foto / beeld tentoonstelling tijdens de Lanenweek en ook aan de aankleding van de Lanen zal het niet liggen. Na de finales en de prijsuitreiking, gaan we de winnaars nog eens huldigen op het podium op de Grote Bredeplaats, zoals dit ook gebeurde tijdens de onvergetelijke avonden met de “Havenzangers” in 1989 en 1999. Het belooft een spetterend muzikaal en feestelijk slotstuk te worden. 

Jubileumboek 75 jaar Lanenkaatsen

Het jubileumboek over 75 jaar Lanenkaatsen met heel veel verhalen, foto’s, gebeurtenissen en anekdotes van bekende en onbekende liefhebbers is verkrijgbaar bij de Harlinger boekhandels. Tevens zijn er in het boek links gedeeld naar online beelden, de jubileumfilm gemaakt door Clemens van der Zwet en nog veel meer informatie. Er zijn het afgelopen jaar veel nieuwe opnames gemaakt. Het 216 pagina tellende boek is verkrijgbaar voor slechts € 25,- Zie ook www.lanenkaatsen.nl

We zien jullie heel graag weer op de Lanen in juni!

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com