Lanenkaatsen Harlingen
JAARGANG 1953
DEELNAME 315
BIJZONDERHEDEN
PRIJZEN
ARTIEST

Onder leiding van de k.v. Eendracht werd getracht enige orde te brengen in de veelheid van straatkaatsen binnen de grenzen van ons Harlingen. Afgesproken werd dat het Lanenkaatsen als officiële opening van het straatkaatsen zou gelden en dat het niet als een buurtpartij zou worden beschouwd. Eendracht zou een kampioenspartij organiseren voor de winnende parturen van de diverse buurtpartijen. Driehonderdvijftig deelnemers traden binnen de kaatslijnen, groep 1 met 31, groep 2 met 33, groep 3 met 29 en groep 4 met 12 parturen. Bij de voorronden veel regen, maar toeschouwers en deelnemers bleven op de Lanen.

De krant schreef: “Wel zagen we dat ieder vijf eersten aan de telegraaf had, maar door de menigte van mensen, zagen we niet verder hoe de stand verder was, tot dat plotseling een daverend gejuich weerklonk en Jan Cupido door de toeschouwers op de schouders werd genomen” Bij het cabaret waren enige nieuwe namen, namelijk Dorry Hofstra, Mieke Souverein-Koning, Minne Huizinga met zijn Mieneke de orgelman en Wally Zeylmaker, twaalf jaar, maar zijn lied ‘Vissers van Capri’ bracht ieder in vervoering. Notaris Okkinga trok weer vanaf het balcon de verloting en de opbrengst van onder andere 10 cts loten was weer goed besteed.

 
Ondanks de constante zorg en aandacht die Stichting comite Lanenkaatsen besteedt aan de samenstelling van deze website, is het mogelijk dat de informatie die op www.lanenkaatsen.nl wordt gepubliceerd onvolledig c.q. onjuist is. Fouten (in de gegevensverwerking) kunnen echter niet altijd voorkomen worden. Correcties kunnen gestuurd worden naar de redactie: info@lanenkaatsen.nl
WINNAARS EN LIJSTEN
GROEP FOTO AANTAL
1 93
2 99
3 87
4 36
5
6